середу, 27 січня 2021 р.

Льюїс Керрол - цікаві факти з біографії.

 Навіть якщо ви ніколи не читали про пригоди Аліси, ви напевно знайомі з цією історією хоча б в загальних рисах, адже казка лягла в основу безлічі фільмів, серіалів, мультфільмів, комп'ютерних ігор і навіть коміксів. Але що ви знаєте про автора самої дивовижною і повної прихованих загадок дитячої книги? На честь дня народження Льюїса Керрола ми зібрали найцікавіші та найдивніші факти про цього екстравагантного письменника.

📖🤓🕵️‍♀️
Його справжнє ім'я – Чарльз Лютвідж Доджсон. Однак, за порадою видавця, автор вирішив використовувати псевдонім. Щоб створити нове літературне ім'я, він спочатку переклав Чарльз Доджсон на латинь, а отримані імена Карл і Людвік замінив іншими англійськими аналогами –Керрол і Льюїс. Таким чином, «Льюїс Керрол» - це пряме відсилання на справжнє ім’я письменника.
📖🤓🕵️‍♀️
«Аліса в країні див» і «Аліса в Задзеркаллі» – дві дуже різні книги, які об'єднує головна героїня. Однак на написання цих казок Керрола надихали зовсім різні Аліси. Якщо в першій книзі прототипом героїні була Аліса Лідделл – дочка колеги і приятеля автора, то на другу частину автора надихнула його п'ятирічна кузина Аліса.
📖🤓🕵️‍♀️
Незважаючи на те, що всесвітню популярність автору принесли його книги про пригоди Аліси, головним творінням свого життя Керрол вважав роман «Сільві і Бруно».






Немає коментарів:

Дописати коментар