пʼятницю, 1 березня 2013 р.

       Одним із стратегічних напрямків діяльності успішної публічної бібліотеки є робота з дітьми. Це є і суто бібліотечною роботою «на перспективу» - виховання майбутнього читача. Що зробити, щоб бібліотека стала для дитини і розрадою і помічником, допомогла пізнати радість читання як наодинці з книгою, так і у читанні разом з друзями? Чи зможе вона взагалі зацікавити дітей, які не люблять читати, надаючи перевагу іграм?
       Бібліотека зможе вирішувати ці завдання, якщо вона буде привабливою для малюка.
      "Зміни імідж своєї бібліотеки!" - саме під такою назвою проходили дні професійного спілкування в нашій бібліотеці  з працівниками сільських філій Пустомитівської ЦБС. Бібліотекарі мали змогу подивитися слайдову презентацію "Найбільші бібліотеки світу", дізнатися, як змінюються бібліотеки, щоб іти в ногу з часом і не втратити своїх користувачів, прийняти участь у тренінгу "Пошук свого образу".







        Ще Конфуцій казав: "Послухайте - і ви забудете, подивіться - і ви запам'ятаєте, зробіть - і ви зрозумієте". Ми ділили свої бібліотеки на зони, підбирали колірну гаму, дивилися слайди про нові бібліотечні меблі  та ідеї для декору в дитячих відділах бібліотек. Як підсумок тренінгу, учасники заповнили Анкети, в яких майже кожен мав намір щось змінити в своїй бібліотеці. Ну, що ж,  час покаже...

Немає коментарів:

Дописати коментар