четвер, 5 листопада 2020 р.

… Поки живе мова – житиме й народ, як і національність … От чому мова завжди має таку велику вагу в національному рухові, от чому ставлять її на перше почесне місце серед головних наших питань (І. Огієнко‎).

     День української писемності та мови — щорічно святкується 9 листопада. Встановлене свято було на честь Нестора літописця, послідовника Кирила і Мефодія. Саме його вважають “батьком українського письма”.

📖📄💙💛

    Як можна перевірити та покращити свої знання мови?

Рекомендуємо книги, які є у нашій бібліотеці.
У них ви знайдете різноманітні вправи, диктанти, правила, словники. Також вбудована функція перевірки свого тексту на наявність помилок та русизмів. А із “суржиком” борються за допомогою яскравих та цікавих малюнків із простими поясненнями.
📖📄💙💛

    Вислови відомих людей про значення мови:

💙Чужу мову можна вивчити за шість років, а свою треба вчити все життя (Ф. Вольтер).
💛Народ, що не усвідомлює значення рідної мови для свого вищого духовного життя і сам її покидає й відрікається, виконує над собою самовбивство (Шафраник).
💙Хто не любить своєї рідної мови, солодких святих звуків свого дитинства, не заслуговує на ім’я людини (Й. Г. Гердер).
💛Раби – це нація, котра не має Слова. Тому й не зможе захистити себе (О. Пахльовська).
💙Мова – втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. 💛Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за приступність мови, за багатство мови… (М. Рильський).
💙Мова росте елементарно, разом з душею народу (І. Франко).







Немає коментарів:

Дописати коментар