вівторок, 10 листопада 2020 р.

Цікаві наукові факти 🤓🤔🙃

     Деякі батьки кажуть дитині: «Ти – світло мого життя». Але чи знаєте ви, що якби ви були світлом, то облетіли б навколо всієї земної кулі 7,5 разів за секунду! Якби ви стали звуком, то змогли б облетіти навколо Землі за 4 години! Якби ми жили на Юпітері, наша доба складалася б усього з 9 годин. Добре, що на Землі доба триває 24 години, адже нам потрібно стільки всього встигнути протягом дня! Це всього лише кілька цікавих наукових фактів, які можуть зацікавити як допитливу дитину, так і дорослу людину.

Що таке наука?
Наука – це організоване й послідовне дослідження, що включає в себе спостереження, збір наукових фактів, експерименти, перевірку результатів і пояснення природних й створених людиною явищ. Це сфера, яка дає нам можливість краще зрозуміти навколишній світ й створювати корисні речі на користь людині та всім живим істотам.
Звичайні наукові факти🤓
Тепер, коли ви знаєте, про що йдеться, пропонуємо кілька цікавих наукових фактів:
📝Якщо розтягнути ланцюжок ДНК людини, його довжина складе відстань від Плутона до Сонця й назад.
📝Коли людина чхає, швидкість видихуваного нею повітря становить близько 160 км на год.
📝Блоха може стрибнути на висоту, що перевищує її власний зріст у 130 разів. Якби блоха була людиною зростом 1,80 м, то могла б стрибнути на 230 м.
📝Електричний вугор виробляє електричний струм напругою в 650 вольт. Дотик до нього – найсильніший шок, який може відчути людина.
📝Світловим часткам фотонам потрібно 40 000 років, щоб пройти шлях від ядра Сонця до його поверхні, і всього 8 хвилин, щоб досягти Землі.



Немає коментарів:

Дописати коментар